Guus rustig ingeslapen…

SupraStadskanaal – Vorige week hebben Abel Jan, de dierenarts van de stichting Dierenpiramide en Anne van Lith moeten besluiten om Guus de lieve klein herder te laten inslapen.

Vorig jaar mei viel het Anne op dat zijn rechter achterpoot erg instabiel was: Guus moest vaak corrigeren om het pootje weer echt neer te zetten. Na een bezoek aan de dierenartspraktijk te Onstwedde, was het duidelijk dat Guus een TIA hd gehad in de kleine hersenen, waar door zijn coördinatie en motoriek waren aangetast.

Guus reageerde niet op medicatie, maar bleek wel pijnvrij te zijn. Er was zeer regelmatig overleg met Abel Jan om het proces de gaten te houden.In mei begon hij snel achteruit te gaan en het kostte hem steeds meer moeite om te kunnen blijven staan, en als hij zat kwam hij maar moeilijk weer overeind.

Anne: “Vorige week zagen Abel Jan en ik beiden in dat de enige oplossing om een lijdensweg te voorkomen een euthanasie was. Guus is dankzij Abel Jans onmisbare inzet, kennis en hulp heel vredig ingeslapen. Onbegrijpelijk dat zo’n ongelooflijke lieve hond zó lang in een asiel in Polen heeft gezeten.

Het was een groot voorrecht om voor hem te mogen zorgen, en ik zal vreselijk missen, en met mij de katten die echt allemaal gek met hem waren.
Op de foto inde mand van links naar rechts: kleine Roxy , hondje Tollie die ook al gek was met Guus getuige zijn pootje dat hij over Guus heeft heengeslagen.

Naast de steun van Abel Jan heeft ook Jeannette, oprichtster van de stichting Mr.Darcy en vrijwilligster van de vagabond pets, mij gisteren met haar begrip en aandacht gesteund. Ook zij kende Guus en wist dus hoe zwaar me deze beslissing viel. een prachtige herinnering blijft. “

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.