Nieuwsbrief stichting Dierenpiramide 2022

Aan donateurs, geïnteresseerden en lezers.

Uiteraard bedankt het bestuur iedereen , die op wat voor manier ook, heeft bijgedragen aan het realiseren van de doelstellingen van de stichting Dierenpiramide van harte : uw steun is en blijft onmisbaar, zeker gezien de instabiliteit van de maatschappelijke ontwikkelingen waardoor de (on) kosten blijven stijgen en het werven van fondsen er zeker niet makkelijker op wordt.

2022 was een rustig jaar voor de paardenopvang en jammer genoeg werd een aanvraag voor het structureel opknappen van het weiland afgewezen. Deze aanvraag zal echter in het jubileumjaar 2023 opnieuw gedaan worden zodat de paarden ook bij veel regen naar buiten kunnen ,

Bij de katten werd in april Freddy opgevangen , die door Anne , totaal ondervoed, gevonden werd op het weiland . Zijn gebit moest gereviseerd worden , en zijn vacht had een grote borstelbeurt nodig Inmiddels is hij redelijk gewend, en eet uitstekend.

Helaas waren we genoodzaakt om Pimmetje te euthanaseren, omdat hij trombose bleek te hebben. Bloedverdunners mochten niet meer baten.

In oktober konden we, na een oproep via de bemiddelingsite van het dierenasiel een uitstekend nieuw tehuis vinden voor Femke, een jonge kat van 2 jaar die afgestaan was omdat ze niet pastte bij raskatten…

Opgevangen werd kitten Floortje , die vanwege chronische niesziekte niet plaatsbaar bleek.

De opvanghonden hadden een rustig jaar. Schotse collie Nickie en de kleine Benji werden in november getrimd en zien er weer top uit!

Voor het vervoer heeft de stichting inmiddels een 45 km brommobiel aangeschaft .Het is een klein zuinig vervoermiddel en werd vergoed door de stichting Dierenlot. Dankzij de hulp van Henry (Voertuigen Service Hardenberg) kan er altijd gereden worden, zodat de paarden niets tekort komen. Ook dank aan Rasters printing,

Op het weiland werden een waterton en waterpomp geïnstalleerd, zodat Anne geen water meer van huis hoeft mee te nemen.

De stichting Abri voor dieren en de stichting Mens en Dier Nederland ondersteunden ook dit de doelstellingen van de stichting Dierenpiramide , evenals de stichting van der Voort – van Zijp.

Ook werd dit jaar een prachtige voerdonatie gedaan door Petcuran : hoogwaardig voer waar de opvangdieren sinds afgelopen februari van eten. Broekjes en blikvoer voor honden en katten. Gezien de prijsstijgingen een zeer welkome donatie. Met dank aan Mestemaker Vervoer voor de bezorging.

Op 3 maart 2023 aanstaande zal de stichting Dierenpiramide 30 jaar bestaan. Hier zal de nodige aandacht aan gegeven worden . De stichting heeft deze 30 jaar haar werk met grote toewijding en professionaliteit gedaan , en heeft vele dieren direct de helpende hand geboden.

Het bestuur dat in middels is aangevuld met Janny Eykens, wenst u allen een gezond en diervriendelijk 2023 toe.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.