Over ons

Wie zijn wij

Geschiedenis

De stichting heeft zich, gedurende haar bestaan gespecialiseerd in de opvang en verzorging van beschadigde of thuisloze huisdieren die elders, om wat voor reden dan ook, niet meer terecht konden.

Het gaat om kleine huisdieren, honden, katten, knaagdieren, vogels en soms zelfs vissen, maar ook werden paarden en pony’s opgevangen indien zich de mogelijkheid voordeed.

Een groot gedeelte van deze dieren kon na intensieve begeleiding (gedragstherapie, medische begeleiding, voeding) weer verantwoord worden herplaatst, bij zorgvuldig uitgekozen nieuwe baasjes. De overige dieren kregen een vaste plaats bij de stichting.

Het werk van de stichting werd zowel praktisch als financieel gesteund door vrijwilligers en organisaties. In 1998 verhuisde de stichting naar het Drentse dorp Gasselternijveenschemond, en in 2004 naar Gasselternijveen.

Inmiddels is de statutaire zetel van de stichting te Stadskanaal, en is de naam van de stichting gewijzigd van “Stichting Dierenpiramide Waalwijk”, in ” Stichting Dierenpiramide”.

 

Over ons

Mijn naam is Anne van Lith, en op 3 jarige leeftijd  redde ik mijn eerste nestje poesjes van een afschuwelijke verdrinkingsdood. Ik wist het toen nog niet, maar dit zou bepalend blijken voor mijn levensloop. Uiteraard was het mijn wens om dierenarts te worden, maar toen bleek dat er dan ook een stage bij een slachthuis moest worden gelopen , haakte ik direct af, ook omdat ik al vanaf zeer jonge leeftijd geen vlees wilde eten. 

Ik ging naar het conservatorium en studeerde musicologie. Ook muziek is zeer bepalend binnen mijn leven. Ik ben jaren professioneel actief geweest, maar besloot in 1993 de stichting Dierenpiramide op te richten, zodat ik toch nog met dieren kon werken op mijn eigen voorwaarde. Dit leidde tot de doelstelling en de missie van de stichting.

In de 30 jaar dat de stichting nu bestaat, heb ik het voorrecht gehad om met veel fantastische mensen te mogen samenwerken, en is de stichting door veel eveneens fantastische organisaties financieel gesteund.  Bovendien heeft de stichting een aantal  zeer trouwe donateurs , die we . als bestuur zeer erkentelijk zijn.   

Mocht u vragen hebben dan kunt u mij bereiken onder : 06-42390734.

Reacties zijn gesloten.