Over ons

Wie zijn wij

Stichting Dierenpiramide is opgericht in 1993 door voorzitter Anne van Lith. Zij wordt in haar werk bijgestaan door een aantal bestuursleden en andere vrijwilligers. Samen zetten zij zich in voor het bereiken van de doelstelling van de stichting.

Geschiedenis

De stichting heeft zich, gedurende haar bestaan gespecialiseerd in de opvang en verzorging van beschadigde of thuisloze huisdieren die elders, om wat voor reden dan ook, niet meer terecht konden.

Het gaat om kleine huisdieren, honden, katten, knaagdieren, vogels en soms zelfs vissen, maar ook werden paarden en pony’s opgevangen indien zich de mogelijkheid voordeed.

Een groot gedeelte van deze dieren kon na intensieve begeleiding (gedragstherapie, medische begeleiding, voeding) weer verantwoord worden herplaatst, bij zorgvuldig uitgekozen nieuwe baasjes. De overige dieren kregen een vaste plaats bij de stichting.

Het werk van de stichting werd zowel praktisch als financieel gesteund door vrijwilligers en organisaties. In 1998 verhuisde de stichting naar het Drentse dorp Gasselternijveenschemond, en in 2004 naar Gasselternijveen.

Inmiddels is de statutaire zetel van de stichting te Stadskanaal, en is de naam van de stichting gewijzigd van “Stichting Dierenpiramide Waalwijk”, in ” Stichting Dierenpiramide”.

Dit is de kreupele kater Guusje, die in Polen geen onderdak kon vinden. Het is een geweldige sterke, moedige en lieve kat die zichzelf onberispelijk schoon houdt. Je kunt wel zien hoe ik over hem denk. Ik geloof dat we zelfs hetzelfde kijken. Deze foto’s vertellen het verhaal over de plek die de dieren in mijn leven hebben.

 

Vrijwilligers Stichting Dierenpiramide

Ivo Molendijk

Mijn naam is Ivo Molendijk

Sinds mijn pensioen vind ik het belangrijk om , waar het nodig is, mensen de helpende hand te bieden.

Ik werk sinds februari 2021 bij de stichting Dierenpiramide als vrijwilliger, omdat ik het belangrijk vind dat verwaarloosde dieren nog een goed, verzorgd leven hebben.

Ik probeer de stichting met raad en daad bij te staan, en biedt hulp bij de verzorging van de paarden . Maar ik hou me ook bezig met onderhoud en reparatie.

Ik doe dit met zorg en veel plezier, en hoop nog lange tijd deel uit te maken van het vrijwilligersteam.

Yves Thys

Ik ben Yves Thys , en Anne en ik hebben elkaar leren kennen door Yohgi mijn hond. Anne vindt hem geweldig en dus raakten we in gesprek en heb ik besloten om haar te helpen met de zorg voor de opvangpaarden van de stichting Dierenpiramide.

Dit zijn zachtmoedige en sociale dieren en ik ben mijn angst voor paarden nu helemaal kwijt.

Yoghi geniet er ook van want de paarden zijn inmiddels “zijn” kudde en hij wil regelmatig bij ze gaan kijken.

Ik ben flexibel inzetbaar en dat is voor het werk met de opvangdieren eigenlijk heel fijn.

Sarah Wessels

Mijn naam is Sarah Wessels en ik ben 23 jaar. Op het moment zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding European Studies. In mijn vrije tijd ben ik erg veel bezig met dieren. Al mijn hele leven lang ben ik een echte dierenvriend. Katten, konijnen, cavia’s, paarden, honden en verder alle dieren die ik hier niet genoemd heb. Ik heb een tijdje in Thailand gewoond en daar heb ik ook verwaarloosde olifanten die goed opgevangen werden mogen bezoeken! Ik ben dus van alle markten thuis als het om dieren gaat. Vanzelfsprekend vind ik dierenwelzijn dan ook erg belangrijk. Stichtingen en andere organisaties die verwaarloosde dieren opvangen kunnen altijd op mijn steun rekenen!

Via Facebook kwam ik erachter dat Stichting de Dierenpiramide bestond en zo ben ik dan ook in contact gekomen met Anne. Na een bezoek aan alle dieren die op dit moment worden opgevangen heb ik besloten om mee te helpen met de PR-onderdelen van de stichting. Dit zullen jullie binnenkort ook te zien krijgen op alle sociale mediakanalen.

Groetjes Sarah

Reacties zijn gesloten.