Over ons

Wie zijn wij

Geschiedenis

De stichting heeft zich, gedurende haar bestaan gespecialiseerd in de opvang en verzorging van beschadigde of thuisloze huisdieren die elders, om wat voor reden dan ook, niet meer terecht konden.

Het gaat om kleine huisdieren, honden, katten, knaagdieren, vogels en soms zelfs vissen, maar ook werden paarden en pony’s opgevangen indien zich de mogelijkheid voordeed.

Een groot gedeelte van deze dieren kon na intensieve begeleiding (gedragstherapie, medische begeleiding, voeding) weer verantwoord worden herplaatst, bij zorgvuldig uitgekozen nieuwe baasjes. De overige dieren kregen een vaste plaats bij de stichting.

Het werk van de stichting werd zowel praktisch als financieel gesteund door vrijwilligers en organisaties. In 1998 verhuisde de stichting naar het Drentse dorp Gasselternijveenschemond, en in 2004 naar Gasselternijveen.

Inmiddels is de statutaire zetel van de stichting te Stadskanaal, en is de naam van de stichting gewijzigd van “Stichting Dierenpiramide Waalwijk”, in ” Stichting Dierenpiramide”.

Dit is de kreupele kater Guusje, die in Polen geen onderdak kon vinden. Het is een geweldige sterke, moedige en lieve kat die zichzelf onberispelijk schoon houdt. Je kunt wel zien hoe ik over hem denk. Ik geloof dat we zelfs hetzelfde kijken. Deze foto’s vertellen het verhaal over de plek die de dieren in mijn leven hebben.

Reacties zijn gesloten.