Nieuwsbrief van Stichting Dierenpiramide december 2016

Nieuwsbrief van Stichting Dierenpiramide                      December 2016.

Voor donateurs en andere geïnteresseerden.

Wat later dan u van ons gewend bent is hier de Nieuwsbrief over het jaar 2016.

Opvang.

Wellicht herinnert u zich dat de stichting vorig jaar december Davey heeft opgevangen, het slachtoffer van een scheiding. Er is inmiddels duidelijk geworden dat het paardje ook beleerd is , en dat hij zelfs al voor een kar heeft gestaan op 2 jarige leeftijd, wat, gezien zijn jonge leeftijd, niet verantwoord is. Er is grondwerk met hem gedaan en hij blijkt zeer intelligent te zijn en geniet nu volop van zijn leventje , wat inhoudt dat we de bedrading van het weiland geheel hebben moeten vernieuwen, want hij brak voortdurend uit, en houdt het overzicht op de omgeving door op de mesthoop te klimmen….In 2017 zal verder bekeken worden wat we met hem gaan doen. Het doel is om het paardje zo positief mogelijk te begeleiden.

In de opvang kwamen de katten Dalia en Pottertje binnen, maar helaas moesten we ze beiden door ernstige gezondheidsproblemen laten inslapen,

Ook de nog jonge Twiggy werd opgevangen totaal vermagerd en vrijwel kaal: inmiddels is zij goed opgeknapt. Er kwamen 3 konijnen binnen waarvan we er 1 goed konden onderbrengen. Bij de dependance van de stichting verliep het jaar rustig , ondanks de verhuizing . Een aantal katten heeft door gezonheidsproblemen dagelijks medicatie nodig en / of speciale voeding.

Er moest afscheid worden genomen van poezen Tessa en Emly vanwege chronische hartproblematiek. Voor de honden verliep het jaar rustig en we hebben wel kunnen helpen bij herplaatsingen en heropvoeding. Daarnaast werden er huisbezoeken afgelegd om te kijken hoe de dieren het maakten.

Op dit moment realiseert de stichting het invangen van een groep van 9 zwerfkatten te Onstwedde. De dieren zijn niet tam en ook niet geholpen, dus is er besloten om ze m.b.v. De stichting Animal Sanctuary in te vangen en onder te brengen. Deze dieren maken in een asiel geen kans , maar kunnen nu worden ondergebracht bij Marlies waardoor hun toekomst er rooskleurig uitziet.

Projecten.

Ter verdere ontwikkeling en optimalisering van het project  : “A Safe Haven” is er een zandpaddock gerealiseerd, en er is gedraineerd . De volgende stap is het neerzetten van een houten omheining. Dit zal, naar verwachting , in het van voorjaar 2017 plaatsvinden.

In augustus kon er voor de stichting mede dankzij de medewerking van stichting Dierenlot en de M.A.O.C. Gravin van Bylandtstichting een vervangende stichting auto worden aangschaft die zwaar genoeg is om een paardentrailer te trekken. Uiteraard zijn we erg blij met deze ontwikkeling , want de oude auto kostte steeds meer aan onderhoud.

Vrijwilligers

Het bestuur bedankt vrijwilligers Klaas, Richard , Bernard, Tonnie, Nico, Saskia en Ellen van harte voor hun inzet !

Natuurlijk bedankt de stichting ook de volgende organisaties : stichting Dierenlot, stichting  Nijdier, stichting Dinamofonds, M.O.A.C Gravin van Bylandtstichting. de Manders – Brada stichting , stichting Nijhof voor mens en dier, en de stichting Bouwstenen voor de Dierenbescherming. Ook u als donateur, zijn we zeer erkentelijk voor uw steun aan de doelstellingen en werkzaamheden  van de stichting  Dierenpiramide .

Het bestuur wenst een ieder van u een gezond, mooi en diervriendelijk 2017 toe!

Namens de stichting Dierenpiramide,

Anne van Lith

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.