Weinig geluk voor hondje Indy – een nieuw tehuis gezocht!

Foto: St.Vagebond

Foto: St.Vagabond

TEHUIS GEZOCHT – Maart 2013 kwam Indy in het asiel terecht, gevonden. Ze was broodmager en het was duidelijk dat haar ogen niet goed waren. Dacht men eerst nog dat met bijvoeren ze wel weer op gewicht zou komen, al snel bleek dat er meer aan de hand was.

Ineens was ze ziek en moest met spoed naar de dierenarts gebracht worden. Daar bleek uit een bloedonderzoek dat Indy diabetes had. Men begon met het spuiten van insuline.

Op dit moment krijgt ze 2 keer dagelijks 12 gespoten tijdens het eten, daarnaast krijgt ze dieetvoer.
Inmiddels is ze aan beide ogen geopereerd. Het linkeroog is nu weer prima, haar rechteroog was te zeer beschadigd en haar zicht hiermee is zeer beperkt. Door ook aanhoudende te hoge druk (glaucoom) is dit oog december 2013 verwijderd.

Indy is verder een gewone jonge hond met bijpassende energie, dol op water, spelen, naast de fiets lopen en kent de basiscommando’s. Verder is ze heel sociaal met mensen groot en klein, honden en katten.
Ze is nog geen 2 jaar oud en is ongeveer 55 cm hoog.

Adoptant moet rekening houden met de extra kosten ivm haar diabetes, de insuline, spuitjes en het dieetvoer.
Daarnaast het belang van op tijd eten geven en insuline spuiten.
Voor de mensen waarbij dit allemaal mogelijk is, zij gaan veel plezier beleven met en van Indy want wat is ze lief. Echt een tophondje.

Het hondje was dit jaar tijdelijk geadopteerd. Haar baas werd echter ziek en kon niet langer voor haar zorgen. Daarom: Wie heeft een warme mand voor dit hondje, dat nog maar weinig geluk gekend heeft?

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Stichting Vagabond.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.