Eindelijk een goed “thuis” voor driejarige pony Davey

davey1STADSKANAAL – De driejarige pony Davey heeft een ellendig leven achter de rug. Na veel omzwervingen en verwaarlozing is hij terecht gekomen bij St.Dierenpiramide in Stadskanaal.

Afgelopen zaterdag is de kleine Welsh pony Davey bij de stichting gekomen. Het arme diertje moet in april volgend jaar nog 3 worden maar heeft al zo’n hoop ellende achter de rug dat hij qua uitstraling wel 20 lijkt. Veel te jong gecastreerd i.v.m. met een ‘fokfoutje” (blauwe ogen) en dus ongeschikt als fokhengst.

Daarna natuurlijk zo snel mogelijk verkocht en dus veel te vroeg weggehaald bij zijn moeder, en toen terechtgekomen bij iemand die hem niet eens meer voerde toen ze in een scheiding kwam. Dreiging door in beslag name door L.I.D. zorgde ervoor dat hij toch weer voer kreeg. Inmiddels zijn de hoefsmid en paardentandarts bij hem geweest en hij blijkt ook nog een veel te klein gebit te hebben dat ver verborgen zit onder het tandvlees.

Donderdag komt de dierenarts en zal bloed worden geprikt, want hij heeft waarschijnlijk door de verwaarlozing de ziekte van Cushing en moet dan de rest van zijn leven medicijnen krijgen.

Een fantastische staaltje ” beschaafd ” gedrag in een al even “beschaafd” land.
davey2

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.