Nieuwsbrief van Stichting Dierenpiramide

Logo02Stadskanaal – Hieronder kunt u de nieuwsbrief lezen. Met dank aan alle lezers, sponsors en andere geïnteresseerden.

Nieuwsbrief van Stichting Dierenpiramide December 2015.
Voor donateurs en andere geïnteresseerden.

2015 is voor de stichting een druk, bewogen en positief jaar geweest, mede door uw onmisbare steun, waarvoor onze hartelijke dank! De stichting heeft dieren kunnen opvangen,en de jaarlijkse sterilisatie en castratie actie georganiseerd. Het weiland bedoeld voor opvangproject “A Safe Haven” is, met hulp van het Noorderpoort college, het V.I.P. (= vrijwilligers informatie punt) en de vrijwilligers(met veel dank aan Tonnie Kohl, Tjerkje van Walenburg, Bernard, Mark en Klaas Boersma) van de stichting gerevitaliseerd, zodat de opvangpaarden in alle rust van hun leven kunnen genieten.

OPVANG
Op de valreep van het jaar heeft de stichting pony’tje Davey opgevangen, een klein ruintje van 3 jaar dat weg moest door een scheiding en er zo slecht aan toe was dat verkoop geen optie bleek voor de eigenaars. Bij de dependance in Zuidwolde is Fabian opgevangen, een paard dat het grootste gedeelte van zijn 24 jarige leven alleen in een wei heeft gestaan. De dependance vangt ook kippen, schapen, geiten en katten op.

In samenwerking met de stichting Vagabond Pets ving de stichting Sem op, een prachtige intelligente collie die in Polen totaal uitgehongerd, en onder de schurft, in beslag is genomen. Daarnaast was er plaats voor Guusje, een nog jonge kater, die zich moeilijk kan bewegen waarschijnlijk door een hersenbloeding:hij is zeer levendig, en trekt zich eigenlijk niets aan van zijn beperking, wat soms tot onhandige situaties leidt. Dit soort dieren vinden niet snel een nieuw baasje,en dus mag hij blijven. Ook Jolly een 5 jarige gesteriliseerde poes werd opgenomen. De eigenaar was erg kort: “Neem haar maar mee”. Konijntje Fleurtje moest weg , omdat ze niet geknuffeld wil worden:het arme diertje is zeer stressgevoelig en angstig, en wordt nu voorzichtig benaderd. .Katertje Pimmetje werd ook opgevangen en hij moest worden opgeknapt, omdat zijn ex eigenaar had nog nooit van ontwormen gehoord had. Pimmetje had chiardia en moest aan de medicatie. Gelukkig herstelde hij vrij snel, en nu is er geen hapje eten meer veilig voor hem!

SAMENWERKING
Dankzij de hulp van stichting dierenopvancentrum Groningen, kon een totaal vereenzaamde gans verplaatst worden naar een vijver waar hij bij soortgenoten werd gezet. De vrijwilligers van deze stichting reageerden onmiddellijk op ons verzoek om hulp waarvoor onze hartelijke dank en waardering.

In samenwerking met stichting Vagabond Pets, stichting Animal Sanctuary en stichting Dierenpiramide kon Dzjeki een ouder hondje met zindelijkheid problemen definitief opgevangen worden bij de stichting Animal Sanctuary van Marlies Alles, in Duitsland. Dzjeki heeft het prima naar de zin bij Marlies.Met manege Stadskanaal is een principe afspraak gemaakt over de opvang van tenminste 2 oude rijpony’s.
Uiteraard zijn we ook erg blij dat dit jaar 2 dierenartspraktijken in de regio besloten mee te werken aan de jaarlijkse sterilisatie en castratie actie bedoeld voor poezen en katers van mensen met minimum inkomen.

AFSCHEID
Dit jaar moesten we afscheid nemen van herdertje Guus, die, na een hersenbloeding, steeds slechter ging lopen en zijn eigen gewicht niet meer kon dragen. We wilden geen lijdensweg en hebben samen met dierenarts Abel Jan besloten om hem in te laten slapen.
Ook opvangkonijntje Schattie had grote problemen. Na het noodzakelijk verwijderen van wat tanden had dit diertje zo’n last van pusvorming in de mond dat hij niet goed meer kon eten. Met dank aan dierenarts Hans Lieven.

BESTUUR
Een ander afscheid geldt voor 2 bestuurleden: Theo klinkhamer en Ed Spanjerberg. Uiteraard danken wij hen voor hun bijdrage, en wensen hen veel succes in de toekomst.

Inmiddels hebben we 2 nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen : Marlies Alles: oprichtster van de stichting Animal Sanctuary en Jeannette Cadee oprichtster van de stichting Mr. Darcy en bestuurslid van de stichting Vagabond Pets.
Op de website www.dierenpiramide.nl kunt u alle informatie vinden. Leuk nieuwtje: op zaterdag 9 januari zal de Telegraaf aandacht besteden aan de stichting in de rubriek: Dierenvriend van de Week.

Als laatste onze hartelijk dank aan : de dierenartspraktijk Onstwedde voor hun uitstekende medische zorg voor de stichting dieren, Roelof Raveling de paardentandarts en Ronald Klok de hoefsmid, en Ankie Voerman die de website van de stichting al een aantal jaren professioneel beheert.

Het stichting bestuur is dankt de organisaties die de stichting Dierenpiramide gesteund hebben in 2015 voor hun vertrouwen.

WIJ WENSEN U ALLEN EEN GEZOND EN GOED 2016 TOE!!!!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.