Konijn Schattie bewust verwend….

SupraSTADSKANAAL – Op de foto zitten konijntje Schattie en katertje Robbiedoes gezellig bij elkaar, maar op zich is dit eigenlijk een wonder want Schattie is binnen anderhalf jaar al 3x onder narcose geweest omdat hij aan zijn kiezen moest worden geholpen.

Afgelopen vrijdag heeft Abel Jan de dierenarts van de stichting hem zelfs aan aan abces moeten helpen aan de rechterkant van zijn kopje. Het pus kwam uit zijn oog en pus van konijnen is nogal hard en daarom ook schadelijk in verband met de bacteriën. Abel Jan moest al de kiezen verwijderen en Schattie moest van ver komen, maar momenteel eet hij weer en wordt ernstig verwend met olvarit wortel hapjes, vers loof, bruinbrood en paardenbloem.

Dit is een wonderbaarlijk konijn, afkomstig van een van de stalling adressen van de paarden van de stichting, waar ze er niet mee zaten als hij dood zou hongeren door zijn kiesproblemen. Gelukkig heb ik hem mee kunnen nemen en hij heeft het nu goed naar zijn zin omdat ik hem heel bewust verwen. Ondanks zijn gevorderde leeftijd (hij is tenminste 61/2 jaar oud) is hij nog steeds levenslustig en geniet van aandacht en de dieren om hem heen.

Abel-jan heeft heel goed werk verricht en we zijn de dierenkliniek Onstwedde erg dankbaar voor hun vakkundige begeleiding en advies in deze. Ik hoop dat dit lieve konijn het nog lang naar zijn zin zal hebben bij ons!

Anne van Lith

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.