Vrienden-stel voor het leven gedwongen gescheiden door onnadenkend handelen….

11070167_906478059396610_4025084442751635950_nSTADSKANAAL – Sinds 31/2 jaar liep deze gans (zie foto’s) in de dierenweide aan de Gooilandlaan te Stadskanaal. Hij had zich gehecht aan een schaap, en het tweetal was altijd samen, totdat het noodlot toesloeg voor de gans en “zijn ” schaap werd weggehaald. Het arme dier schreeuwde 3 weken moord en brand en was volkomen alleen in de dierenweide.

Na overleg met de gemeente Stadskanaal kon de stichting Dierenpiramide contact opnemen met de stichting dierenopvangcentrum Groningen, en werd het diertje op vakkundige wijze ingevangen, waarna hij werd losgelaten aan het water bij andere ganzen. Sindsdien gaat het gelukkig beter met hem.

Het ecologische bedrijf dat door de gemeente Stadskanaal is ingezet voor het beheer van de dierenweide is kennelijk niet op de hoogte van het feit dat ganzen zich hechten aan een partner voor het leven in dit geval dus een schaap. Het dierenleed wat hierdoor is veroorzaakt was totaal overbodig.

Overleg met de ganzenopvang Akka leverde eigenlijk zeer weinig op, en dus is er een andere oplossing gezocht en gevonden. Voor mij was het duidelijk dat het diertje zich nooit slechter kon gaan voelen als hij bij soortgenoten werd herplaatst op een andere locatie, waar het schaap nooit was geweest.

Alweer een voorbeeld waarbij mensenbelangen, in wat voor vorm ook, altijd voor gaan op het belang van dieren. Op deze manier zijn dierenweides of kinderboerderijen naar mijn mening niet “leuk”, en wordt het tijd om eens na te denken hoe het dierenwelzijn in zo’n situatie het best kan worden bevorderd.

Namens de stichting Dierenpiramide
Anne van Lith

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.