Lokale bedrijven slaan met de Dierenpiramide de handen ineen voor werk en stage…. (update)

logo3STADSKANAAL – Op 11 februari is er met deelnemende partijen Noorderpoortcollege (Stadskanaal), de Wedeka Stadskanaal) en het V.I.P.(= vrijwilligers informatie punt) overleg geweest over het weiland van de stichting aan de Semskade te Stadskanaal.

Het overleg, met als doel het weiland geheel te renoveren (nieuwe stallen en vernieuwen van de omheining), en het verbeteren van de groenvoorziening verliep zeer constructief en er konden duidelijke afspraken worden gemaakt. Zodra de offertes binnen zijn kan een startdatum voor het project worden bepaald.

Na de vernieuwing zal het weiland en het gebruik ervan (paardenopvang en door de stichting) structureel werkvoorziening en stagemogelijkheden gaan bieden. Ook vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met de verzorging en het onderhoud van de aanwezige dieren zijn zeer welkom. Eveneens gaat het weiland mogelijkheden bieden voor het geven van equine assisted coach cursussen, waarbij kinderen met diverse probleemgebieden, onder professionele begeleiding in contact worden gebracht met paarden, waardoor ze beter met hun problematiek leren omgaan.

De stichting is op zoek naar donateurs om dit project te ondersteunen, maar ook vakmensen zoals bouwkundigen, elekticiens of vrijwilligers die te zijner tijd bereid zijn om mee te helpen met de verzorging van de dieren zijn zeer welkom!

Neem gerust even contact op : 06-42390734

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.