Sam

Sam

Sam

WERKWIJZE – De stichting Dierenpiramide ontfermt zich regelmatig over dieren die weinig of helemaal geen kans meer maken om ergens terecht te kunnen. Een goed voorbeeld hiervan is Sam, een grote verbasterde Mechelse herder, die Anne’s pad kruiste toe hij op het punt stond om te worden afgemaakt.

Het geval wilde dat deze grote jongen in één jaar tijd van adres naar adres was gesleurd (22!), en toen niet goed genoeg bevonden werd voor de eisen die de maatschappij aan honden stelt. Hij was 15 maanden toen Anne zich over hem ontfermde.

Hij was broodmager en op van de zenuwen. Anne besloot om hem voldoende bij te voeren en hem verder eerst maar eens helemaal tot rust te laten komen.

Sam kalmeerde al snel en paste zich ook vrij snel aan binnen de al aanwezige roedel van 4 andere honden. Met katten bleek hij ook geen enkel probleem te hebben, en Anne kon met hem aan de slag om er voor te zorgen dat Sam weer een gelukkige en uitgebalanceerde hond zou worden.

Ze ontdekte al snel, dat Sam heel wat energie kwijt moest en liet hem, samen met Tess (een afgekeurde politiehond) een aantal oude banken slopen. Ook wandelen en achter stokken aan hollen was een dagelijkse bezigheid.

Na een aantal maanden kon Sam herplaatst worden bij een alleenstaande man, die uitgebreid werd voorgelicht over Sam zijn verleden. Hij vond dit geen probleem, maar belde na 3 dagen op want Sam weigerde te eten en maakt een treurige indruk. Uiteraard mocht Sam terugkomen, en de hond van wie was gezegd, dat hij totaal onbetrouwbaar was, ook met vrouwen, is bij Anne tenslotte 13 jaar geworden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.