Zafiera

Zafiera

Zafiera

WERKWIJZE – Dit wonder veulentje werd in 2006 geheel onverwacht geboren. Het bleek dat Nienke, haar moeder, tegen alle afspraken in gedekt was op een adres, waar zij tijdelijk was ondergebracht.

Nienke voelde zich duidelijk niet prettig, maar 3 dierenartsen konden niet zeggen wat er mis was met haar. Omdat Nienke een tamelijk stevig en rond Shetland merrietje is, viel het niemand op wat er echt aan de hand was. Zafiera werd in maart geboren, en het was te koud om haar in de buitenstal te laten, dus werd ze in de bijkeuken ondergebracht.

Moeder Nienke wilde haar niet laten drinken, en daarom werd de toevlucht gezocht tot de fles geven met de hand. Omdat ze binnenwoonde wende deze kleine merrie aan alles; honden, katten, de wasmachine, de stofzuiger de telefoon enz. Maar na 3 weken werd Zafiera doodziek, omdat ze de afweerstoffen die ze normaal zou krijgen uit de moedermelk niet binnenkreeg.

Haar toestand werd uur na uur slechter en de dierenarts gaf aan niets te kunnen doen. Anne motiveerde hem toch om de kleine aan het infuus te leggen, en vroeg hem met dierenartsenfaculteit van Utrecht contact op te nemen. Uiteindelijk bleek een bloedtransfusie met bloed van Nienke het wondermiddel, en de kleine Zafiera knapte onmiddellijk op.

Snel daarna kon ze naar buiten waar ze samen met haar grote vriend Bruno aan haar paardenleventje kon beginnen. Inmiddels is het een stralend gezonde pony, die het heerlijk vindt om geborsteld en geknuffeld te worden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.